Dieetvoeding Mechelen

Dieetvoeding

Advies en begeleiding rond gezonde voeding, sportvoeding, voedselallergie en voedingsintolerantie, eetstoornissen, en meer

Maak online een afspraak

Voeding en kanker

Geen zin om te eten?

De gevolgen van kanker, maar ook de kankerbehandeling (chemo, straling) kunnen een invloed hebben op de eetlust en zo op de hoeveelheid voeding die opgenomen wordt.

Om het genezingsproces te ondersteunen, is het belangrijk dat je in een goede voedingstoestand blijft. Sterke vermagering is nefast voor een kankerbehandeling.

Jammer genoeg kan het zijn dat je door de kankerbehandeling minder eetlust hebt of misselijkheid, overgeven, diarree, smaakveranderingen,… ervaart. Ook kan het dat door bepaalde operaties (slokdarm, maag, darmen,…) het eten bemoeilijk wordt. Dit alles maakt dat op gewicht blijven niet eenvoudig is. Je zal je vermoeider en zwakker voelen.

Op dit moment wordt nog te weinig rekening gehouden met voeding tijdens de behandeling. Immers, voeding zal vermoedelijk geen therapie kunnen betekenen bij kanker, en levert aldus geen rechtstreekse bijdrage tot genezing. Hierdoor wordt er vaak te weinig aandacht geschonken aan het behoud van een evenwichtige voeding bij kanker. En toch is dit niet helemaal terecht, zo weten we nu. Voeding blijkt immers wel als ondersteunende therapie gebruikt te kunnen worden.

De Belgische Federatie tegen Kanker heeft een voedingsbegeleidingsproject lopen. Dit houdt in dat personen die geconfronteerd worden met kanker, reeds in behandeling zijn, of reeds in de fase van nazorg verkeren, via de Belgische Federatie tegen Kanker een afspraak kunnen maken bij een daartoe opgeleide diëtiste in de streek.

Voor inlichtingen hierover kan je bellen op het gratis nummer 0800/15 800 of contact opnemen met Eva De Winter: edewinter@cancer.be.

Dieetvoeding Mechelen - Gezonde voeding, voedselallergie en voedingsintolerantie, eetstoornissen - Dieet